RAKENNUSPROJEKTIN ERI VAIHEET


Talon rakentaminen moduuleissa vaatii tarkat työmenetelmät, ja oikein tehtynä moduulirakentaminen säästää huomattavasti aikaa, luontoa ja kuluja.

Kerromme täällä miten Digimonni toteuttaa taloprojektit moduulirakentamisella. 

Alempana löydät myös listan talopakettien tarkasta sisällöstä.


Miten taloprojekti etenee käytännössä?

1. Etsi sopiva tontti

Etsi unelmatalollesi sopiva tontti ja selvitä saako siihen rakentaa haluamasi talomalli. Tämän voit joko tehdä itse tai kysyä meiltä neuvoa ja apua, teemme myös selvitykset ja hakemukset puolestasi. (lisähinnasta)
Kunnan rakennusvalvonnasta selviää tontin rakennusoikeus sekä muut määräykset. Heidän kauttansa selviää, missä kunnallistekniikka sijaitsee ja myös jos vesi-, viemäri- ja kaukolämpöverkkoon on mahdollista tai pakko liittyä ja mitä ne maksavat.

3.Kustannuslaskelma ja mahdolliset lainaneuvottelut pankin kanssa

Kustannuslaskelma ja mahdolliset lainaneuvottelut pankin kanssa. Kun tontti ja talomalli on valittu, lasketaan rakentamisen kokonaiskustannukset.  Henkilökohtainen tarjous sisältää lopullisen hinnan, jonka avulla voit hakea pankista lainaa.

2. Valitse talomalli

Kun olet löytänyt tontin, on aika valita sopiva unelmiesi talomalli. Kaikkien DigiMonni talojen pohjaratkaisuja on mahdollista muuttaa tarpeidesi mukaan lisähinnasta.

4. Allekirjoita tarjous ja talosopimus

Kun olet allekirjoittanut talon tarjouksen ja sopimuksen saat meiltä neuvoa rakennusluvan laatimisessa ja projektin valmistelussa. Varausmaksun suorituksen jälkeen käynnistämme rakennusprosessin ja valmistelut rakennusluvan saamiseksi. Ammattilaisemme suunnittelee tarvittavat pääpiirustukset rakennuslupaa varten. Tässä vaiheessa sovitaan tarkemmin myös muiden töiden urakoinnista.

5. Palkkaa vastaava työnjohtaja

Saat itse päättää, kenet haluat käyttää vastaavana työnjohtajana, joka vastaa rakennusprojektin turvallisuudesta ja esim. maanrakennusurakan laadusta.

Asiakas palkkaa aina jokaiselle rakennusprojektille pääsuunnittelijan. Meidän kauttamme voit kysyä ja palkata ammattitaitoisen vastaavan työnjohtajan valvomaan projektia.

7. Urakkasopimus

Kun rakennuslupa on myönnetty, on aika aloittaa materiaalien tilaus ja varsinainen rakentaminen tehtaallamme. DigiMonni tarvitsee rakennusluvan ja pankin todistuksen myönnetylle lainalle ennen kuin työt voidaan aloittaa. Tässä vaiheessa talosta laskutetaan normaalisti myös 40 %. 

DigiMonnin muuttovalmis talo tilataan aina ketterästi yhdellä sopimuksella, mikä helpottaa byrokratiaa ja vähentää vaivaa. Talotoimitus kestää normaalisti noin 4–6 kk riippuen talon koosta ja varustelusta.

8. Aloituslupa ja aloituskokous

Ennen talon asennusta järjestetään aloituskokous, joka sovitaan kunnan rakennusvalvonnan kanssa. Aloituskokoukseen tulee kunnan edustaja, rakennuttaja/tilaaja, rakennuksen pääsuunnittelija sekä vastaava työnjohtaja. Aloituskokouksessa sovitaan aikataulusta ja vastuutehtävistä. Kokouksessa päätetään myös valvojat ja vastaavat eri osa-alueille sekä miten tarkastukset kirjataan että missä tärkeät asiakirjat säilytetään. Aloituskokouksessa voidaan tarkentaa myös aikataulua rakennusluvassa määrätyistä tarkistuksista ja katselmuksista. Useampi katselmus tehdään tehtaallamme ja laadimme näistä myös tarkastuspöytäkirjat, jotka toimitetaan talon yhteydessä.

6. Ennen rakentamisen aloittamista tarvitset rakennusluvan

Rakennusluvan saat kunnan rakennusvalvonnalta. Rakennuslupaa haetaan nykyään useimmiten sähköisesti.

Rakennuslupahakemukseen on liitettävä selvitys rakennuspaikan hallintaoikeudesta sekä rakennuksen piirustuspaketti, johon kuuluu asemakuva sekä pohja-, leikkaus- ja julkisivupiirustukset. Lisäksi tarvitaan mm. selvitys naapureiden kuulemisesta, pohjaolosuhteista, rakennushankeilmoitukset ja rakennusoikeuslaskelma, rakentamisen pinta-ala- ja tilavuustiedot, rakennuksen lämmöntasauslaskelma ja energiatodistus. Ammattilaisemme auttaa sinua aina rakennusluvan hankkimisessa.

Rakennusluvan käsittelylle on varattava reilusti aikaa. Kuntien verkkosivuilta löytyvät useimmiten kunnan rakennusjärjestykset ja palveluhinnasto. Lisämaksusta avustamme rakennusluvan hakemisessa.

9.Maanrakennustyöt aloitetaan

Tontilla täytyy tehdä valmistelevia töitä ennen kuin rakennuttajan oma perustusurakoitsija voi aloittaa varsinaiset työt. Maaperätutkimuksen mukaan tehdään myös mahdolliset maansiirto-, maamassojen vaihto- ja räjäytys- tai paalutus suunnitelmat. Rakennuksen sijainti merkitään tontille ennen perustusten rakentamista, jotta omakotitalo rakennetaan tarkalleen rakennusluvassa määriteltyyn paikkaan. Merkitseminen tilataan rakennusvalvonnasta hyvissä ajoin ennen rakentamisen aloittamista. Tontilta raivataan puut, pensaat ja ylimääräiset maa-ainekset. Tontille rakennetaan myös tarpeelliset tieyhteydet, jotta talo voidaan toimittaa kuorma-autolla perille saakka. 

10. Perustukset asennetaan

Kun maarakennusurakoitsija on tehnyt maatyöt valmiiksi, on aika toimittaa ja asentaa perustukset.

Ruuvipaaluperustus voidaan yleensä toteuttaa suoraan tontille ilman erillisiä maanrakennustöitä.  Sähkökaapeleiden ja vesijohtojen vedot voivat kuitenkin usein vaatia kaivuutöitä. Perustukset toteutetaan tontillesi turvallisesti ja kestävästi. 

12.Talo toimitetaan tontille

Ennen kuin talo toimitetaan tontille, laskutetaan normaalisti myös 50 % talon hinnasta. Talo on rakennettu noin 95 % valmiiksi tehtaassa sisätiloissa ennen toimitusta. Pienemmät talomallit toimitetaan täysin muuttovalmiina ja suuremmat talomallit toimitetaan useammassa moduulissa, jotka kasataan tontilla 1–14 päivän sisällä riippuen varustelusta ja mallista.

11. Sähkö- vesi- ja viemäriliittymät

(ja muut maanrakennustyöt tontilla)

Kun maanrakennustyöt ovat valmiit, tehdään kiinteistöliittymät ja viimeistellään tontin maarakennustyöt.

Rakennuttajana vastaat itse kiinteistöliittymien vetämisestä tontin rajalta. Tarkista DigiMonnin tarjouksen sisällysluettelo, jotta tiedät mitä töitä urakkasopimuksen ulkopuolelle jää, jotta voit kilpailuttaa nämä urakat ajoissa. 

13.Käyttöönottotarkastus

Taloon ei voi muuttaa ennen kuin käyttöönottotarkastus on suoritettu. Käyttöönottotarkastus on osittainen loppukatselmus, jossa varmistetaan, että talo on turvallinen, terveellinen ja käyttökelpoinen. Käyttöönottotarkastuksessa ovat mukana vähintään kunnan rakennustarkastaja, työmaan vastaava työnjohtaja ja sinä rakennuttajana. Varmista, että tarkastuksessa ovat mukana kaikki tarvittavat asiakirjat, kuten todistukset aiemmin toteutetuista tarkastuksista sekä pöytäkirjat. Kotitalouksien on ilmoitettava verohallinnolle tiedot kaikista ostamistaan rakennusluvan alaisista töistä ennen rakennustarkastajan tekemää käyttöönottotarkastusta tai loppukatselmusta. Kun talo on asennettu perustuksille ja käyttöönottotarkastus on suoritettu, laskutamme viimeiset 10 % talon hinnasta. Loppukatselmus tehdään silloin kun kaikki tarkastukset on tehty ja pihatyöt ovat valmiina. Loppukatselmus on tehtävä rakennusluvan voimassaoloaikana, eli viiden vuoden sisällä.

 14. Vastaanotto ja viimeistely

Kun urakoitsijat ilmoittavat, että työ on valmis, pidetään vastaanottotarkastus. Siinä ovat sinun ja vastaavan työnjohtajan sekä mielellään pääsuunnittelijan lisäksi urakoitsijat, joiden työtä ollaan ottamassa vastaan.

UUSI KOTISI ODOTTAA!

TALON RAKENNE

Alapohja

U-arvo 0,09W / m2K

Korkkivinyyli

(Laatta =Miran vedeneristysjärjestelmä pintavalu Flow Gs 3.0)

Vesikiertoinen lattialämmitys

Durelis-levy 21mm

Lattiapalkit 45 x 250 C24

Finnfoam 250mm

OSB-3-levy 12mm

Metallilevysuoja

Yläpohja

U-arvo 0,09W / m2K

Sadevesijärjestelmä

Ruukki Classic SR35-475C

Rosbond- vaneri 21mm

Aluskate: DuPontTyvek

Kattoruoteet 45 x 250C4

Finnfoam 250mm

Höyrysulkukalvo

Koolaus

Sisäkatto MDF-paneeli 10mm

Ulkoseinä

U- arvo 0,17 W/ m2K

Julkisivuverhous UYS- 28mm x 120mm vaakasuoraan.

Tuuletusrima 25mm pystysuoraan
Tuulensuojakalvo Tyvek Soft 1.5mm

OSB-3-levy 21mm

Puurunko 45 x 195 C4

Eristys kivivilla Rockwool SuperRock 195mm

Höyrysulkukalvo

Koolaus

Sisäverhous (esim. maalattu paneeli)

Kosteat tilat

 vaneri 15mm  

kosteantilan kipsilevy 

miran vedeneristys ja laatta

 

Rakenteet vastaavat omakotitalon Suomalaista normi tasoa,

energiatehokkuuden osalta ja lujuudeltaan.

Sähkö ja tekniikka (vakiovarusteet, voidaan räätälöidä talon varauksen jälkeen)

Sähköasennukset upotettuna sis. kaapelit ja kalusteet

Upotettu sähkökaappi ja valokuitu/tekniikkakaappi

 

Sähkökalustesarjan väri valittavissa

Palovaroittimet 230v sarjakytkettynä

Lattialämmitys: Vesikiertoinen lattialämmitys (esim. Uponor Siccus järjestelmä)

Ilmalämpöpumppuvalmius: sähkövedot

Keittiö: Täydellinen Ikea/Bauhaus keittiö asennettuna

 

Lattia: Vinyylilankku tai vinyylikorkki

Seinät: Maalattu sisustus paneeli

Katto: Kuivat tilat: MDF paneeli ja Kostat tilat: Havupuu paneeli

Ilmanvaihto: esim. Vallox TSKMulti50MC-järjestelmä

 

Lämmönlähteet (lisävarusteena esim.)

Ilma-vesilämpöpumppu Bosch 7000is

Maalämpöpumppu Bosch Compress

 

Kodinkoneet: Asennettuna valmiiksi

 

Sauna (jos mallissa on)

Seinät: Havupuu tai tervaleppä paneeli

Katto: Havupuu tai tervaleppä paneeli

Lauteet: Puinen rakenne, tervaleppä​​​​​​​

Kiuas: Sähkö tai puukiuas

 

DIGIMONNI HINNASTO sis. Alv.24 %

Saarni 24m2       = alk. 76 500,00 €

Raita 27,5 m2     = alk. 89 300,00 €

Kataja 43m2         = alk. 143 000,00 €

Haapa 41m2         = alk. 122 400,00 €

Vaahtera 52m2 = alk.153 000,00 €

Leppä 90m2          = alk. 285 600,00 €

Tammi 119m2         = alk. 299 200,00 € 


Lohja Väinölänpuisto = alk.139.000,00 €/asunto

DIGIMONNI TALOPAKETIN SISÄLTÖ

 

Talon tarkemmat yksityiskohdat, kuten värit, erikoistoiveet ja materiaalit suunnitellaan yhdessä talon varauksen jälkeen.

DigiMonnin talopaketit rakennetaan tehtaallamme n. 95 % valmiiksi ennen toimitusta. Kaikki talot ovat aidosti muuttovalmiita ja hinta sisältää oletuksena asennukset ja viimeistelyt, jotka suoritetaan tontilla. Toimitamme talon kokonaisina moduuleina, jotka yhdistetään tontilla, jonka jälkeen voit muuttaa sisään heti kun lopputarkastus on suoritettu. 

Toimitusaika talolle n. 4-6kk tilaushetkestä.

Talopaketin hinta sisältää seuraavat:

- Muuttovalmis talo valitsemanne kiintokalusteet ja varusteet

- Keittiö, pinnat, märkätilan kalusteet ym. (valinnan mukaan)

- Valmis julkisivu sis. katot, räystäät, vesikourut, panelointi ym.

- Alustavat mittapiirustukset yksinkertaiselle perustalle (ruuvipaalu tai harkkopilariperustus)

- Talon sähkö: piirustukset, asennus sekä lopputarkastuspöytäkirja

- Vesikiertoinen lattialämmitys

- Valmiudet ilmalämpöpumpulle

-Valmiudet vesi-ilmalämpöpumpulle tms.

- Pääsuunnittelijan tekemät julkisivu-, rakenne-, pohja-, hormi-, ja leikkauspiirustukset

- Talon sisäiset LVIS-piirustukset, asennukset.

- Energiatodistus

- Talon asennus ja ulkopuolisten rakenteiden rakentaminen tontilla (esim. terassi)

Talopaketin hinta ei sisällä seuraavia:

-Maanrakennustyöt

- perustukset

- tontin maanalaiset viemäröinti ja sähkötyöt

-tekniikan tuonti talolle

-maanalaiset eristystyöt (esim. routaeristeet)

-tulisija + hormi.

- Toimitukset tontille (kysy hinta toimitukselle)

Vaihtoehtoinen lämmitysmuoto:

Asiakas kustantaa valitsemansa päälämmönlähteen lämpöpumpun taloon

(esim. vesi-ilmalämpöpumppu),

tieto valinnasta tarvitaan suunnitteluvaiheessa.

HUOM: Talon lopullinen rakenne ja varustelu määräytyy rakennusmääräysten ja kunnan vaatimuksien mukaan. Talon tarkat rakennepiirustukset suunnitellaan ja toimitetaan vasta kun kunta on hyväksynyt rakennuslupahakemuksen arkkitehtimme on tehnyt kaikki tarvittavat muutokset.